Onlinespel i virtual reality

Idag har tekniken gjort stora framsteg och när det kommer till onlinespel kan man få en riktigt verklig upplevelse genom VR som står för virtual reality. Tekniken har dock funnits sedan den första VR-utrustningen skapades 1968 men då var den inte ute för allmänheten. År 1984 grundade Jaron Lainer det första VR-headsetet som kom ut till allmän försäljning.

Hur VR fungerar och rent ljud med en soundbar

De flesta vet nog idag om att VR är specialutvecklade glasögon som är ett headset kopplat till en dator. För att enkelt förklara hur VR fungerar så består ett VR-headset av en box med två linser. Bägge linserna visar samma scenario samtidigt och lurar ögonen att tro att det endast är en bild. Effekten ger en 3D-upplevelse utöver det vanliga och allt fler väljer att spela onlinespel i VR. Det finns två olika typer av headset: Det första fungerar som en förlängning av en mobiltelefon och mobilen placeras främst inne i ett VR-headset så att man kan titta på film eller andra medier. Den andra typen av VR-headset är det som kopplas ihop med en dator och som man kan spela många olika onlinespel med. Dessa headset har även medföljande handkontroller och inbyggt 3D-ljud i VR-upplevelsen. För att få en så verklighetstrogen och medryckande upplevelse som möjligt är just ljudet och ljudkvaliteten viktigt i ett onlinespel. När man tittar på TV eller använder en TV och spelkonsol kan en prisvärd soundbar Black Friday vara en perfekt lösning med riktigt rent superljud och surroundeffekt för den ultimata bioupplevelsen!

Bästa VR-headset och onlinespel för VR

När man ska spela onlinespel med VR finns det bra headset på marknaden som HTC Vive Pro 2, HP Reverb 2, HTC Vive Pro Cosmos Elite, Oculus Rift S eller till exempel Playstation VR Worlds. När det kommer till handkontroller är det något som följer med en Playstation för VR eller Sony PS4. Det finns idag många häftiga spel att spela i VR och nya spel finns ute för år 2021. Ska man ut i rymden kan Star Wars: Squadron från Motive Studios vara en upplevelse utöver det vanliga! I detta spel kan man själv känna sig som en pilot på uppdrag i rebellernas eller imperiets flotta. Gillar man zombier och överlevnad ska man pröva Half-Life: Alyx där man får försöka undvika zombier i dunkla miljöer och ta sig ut levande. No Man’s Sky är ett annat mycket realistiskt spel där man får uppleva genererade världar och sträva efter att överleva. Detta spel är idag ett av de bästa VR-spelen man kan uppleva online. VR-spel har många teman och gillar man mysterier och hur man ska lösa gåtor ska man spela Room-VR: A Dark Matter. Spelet har funktioner som att man kan välja en sittande eller stående vy där man får ledtrådar för att kunna ta sig ut. Några andra riktigt bra spel för 2021 är Defector, ett spionspel, Vader Immortal, där man får möta Star Wars Lord Vader i egen hög person, eller till exempel Skyrim VR, ett fantasyäventyr som tar andan ur spelaren med dess monster och unika världar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *