Skapa din drömkaraktär i MMO-spel

MMO står för Massively Multiplayer Online och är helt enkelt onlinespel med enorma fantasivärldar och massvis av spelare. Ett av de mest kända är World of Warcraft. Vad som gör spelen extra roliga är att de erbjuder ett sätt att skapa sin egen spelarkaraktär.

Vissa väljer att spela med en dubbelgångare av sig själva. De har samma kroppstyp, samma hudfärg, samma frisyr och så vidare. Andra vill spela något helt annorlunda mot hur de ser ut i verkliga livet. Med alla valmöjligheter som finns i moderna MMO-spel är det bara fantasin som sätter gränser. Att förändra sin kropp utanför spelens värld är knepigare. En lösning är att kontakta Motiva Sverige som hjälper kvinnor som vill förändra sitt utseende.

Hur du skapar din karaktär

Exakt hur det går till beror på vilket onlinespel det handlar om, men det är i regel ett av de första stegen. Spelaren väljer ett namn för sin karaktär och sedan finns massor av alternativ för att anpassa utseendet. Ett tips är att det brukar finnas förinställda eller slumpgenererade karaktärer och då kan du prova dig fram några gånger tills du hittar ett utseende som passar. Det sparar mycket tid jämfört med att skapa en egen karaktär från grunden.

Har du däremot tålamod och vill ha den perfekta karaktären så är det bara att gå igenom varje enskild inställning. Du brukar kunna bestämma saker som hur gammal karaktären ska vara, hur muskulös kroppen ska vara, hur frisyren ska se ut, om det ska finnas tatueringar mm. Vill du få en kropp du är helt nöjd får du lägga ner en hel del tid och energi. I verkliga livet är det givetvis svårare att nå drömkroppen. Hos Motiva i Sverige kan kvinnor få konsultation och hjälp att få bröst som de känner sig bekväma med.

Hur ser framtiden ut?

Trenden är att onlinespel blir allt mer inkluderande och bjuder på allt fler valmöjligheter. Populära spelare drar också miljonpublik när de streamar spelen. Tidigare fanns inte alltid chansen att skapa en karaktär som speglade ens egna utseende och personlighet i MMO-spel. Särskilt problematiskt har det varit för vissa minoriteter i samhället. Onlinespelen har blivit klart mycket bättre på den punkten, även om det fortfarande finns mycket att arbeta med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *