Onlinespel som är populära bland barn

Onlinespelandet är mer populärt än någonsin, även bland barn och ungdomar. Ett av de mest framgångsrika spelen är Minecraft som skapats av svenska Mojang. Andra spel som många barn och ungdomar uppskattar är Among Us, Roblox och Fortnite. Då många av de här spelen är så medryckande och roliga vill barnen också ha leksaker med motiv från spelen.

Hos Gameloot hittar du många Minecraft saker, som kortspel, minifigurer och gosedjur. Genom att välja leksaker från barnens favoritspel när du handlar till födelsedagskalas och julklappar kan du vara säker på att presentöppningen kommer att bli ett roligt och uppskattat minne. Leksaker från spelen låter barnen komma bort från surfplattan eller datorn en stund och skapa egna fantasivärldar där de kan leka själva eller med kompisar.

Minecraft och Roblox

Minecraft är ett bygg- och äventyrsspel. Det var företaget Mojang som först började utveckla spelet, ett svenskt datorspelsföretag som då var baserat i Stockholm. Grundarna Markus Persson och Jakob Porsér släppte Minecraft år 2009. I spelet kan barnen omvandla och utforska världar som är byggda av block, samt använda sig av olika varelser, växter och föremål. Skapandet står i centrum i Minecraft och är en av grundorsakerna till dess popularitet. Spelet har blivit ett av de mest framgångsrika indiespelen i historien och är ännu mycket populärt och spelas flitigt bland barn.

Roblox är ett onlinespel som gavs ut år 2006 av Roblox Corp. Det som gjort spelet så populärt är att det liksom Minecraft är mycket interaktivt. Det är en större plattform där användarna kan skapa egna spel med ett gratisprogram vid namn Roblox Studio. Programmet är som en hel spelstudio där barnen kan lägga in egna objekt och även utföra programmering av script som påverkar spelets funktioner. Förutom att skapa egna banor kan barnen också spela alla de fyrtio miljoner spel som redan skapats i Roblox Studio och som finns kostnadsfritt tillgängliga på plattformen.

Among Us och Fortnite

Among Us är ett multiplayerspel på nätet som släpptes 2018 av spelstudion InnerSloth. I spelet får spelaren anta en av två olika roller i ett rymdskepp, där en del är besättningsmedlemmar och ett antal andra spelare är bedragare eller ”impostors”. Målet för varje besättningsmedlem är att avgöra vilka som är bedragare, döda dem och utföra olika uppgifter. Detta medan målet för bedragarna i stället är att döda alla i besättningen. Spelet är i dag mycket populärt bland barn men det gick mer segt i början. Först efter att spelet livestreamats av många spelare på YouTube och Twitch ökade dess popularitet och idag finns det många leksaker med tema från Among Us att köpa.

Fortnite är ett annat onlinespel som först släpptes år 2017. Utvecklaren bakom spelet är Epic Games och det går att spela i flera olika spellägen. I Fortnite Battle Royale kan flera spela samtidigt, ända upp till 100 personer. I spelläget Fortnite: Save the world är målet i stället att samarbeta och överleva. Redan två veckor efter att spelet släppts på marknaden hade det fått över tio miljoner nya spelare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *