Populära e-sportspel

När det kommer till e-sport finns det flera olika spel som spelas. Dock är några mer populära än andra. Här nedan kommer vi gå igenom några av de populäraste e-sportspelen lite kort.

League of Legends – Detta är ett av de mest spelade spelen idag. League of Legends är ett sorts lagspel inom e-sporten. Några av de bästa lagen som spelar kommer från Sydkorea, men det finns även fler fantastiska spelare.

Dota 2 – Ett annat populärt spel, som också spelas som lagsport, är Dota 2. Det är Valve som står bakom spelet och de har bra med resurser vilket gör det möjligt för de att skapa större vinstpottar i turneringarna. Dota 2 är en e-sport som har tävlingar varje år, den största tävlingen sker i Seattle.

CS:GO – CS, eller Counter Strike, var från början en mod av Half-Life, ett klassiskt spel som kom ut på marknaden på slutet av 1990-talet. CS har dock utvecklats och blivit ett av de populäraste förstapersonskjutarspelen som finns.

Starcraft 2 – Starcraft är ett Blizzardspel som många anser vara det som startade e-sporten. Det arrangeras ett antal tävlingar i spelet varje år, trots att det inte är lika populärt som tidigare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *