E-sport – turneringar i onlinespel

E-sport är ett samlingsnamn för olika tävlingar som utförs i en virtuell värld i ett onlinespel. Det innebär att du kan utöva e-sport via de flesta av dina enheter, alltså datorn, mobilen och tv:n.

I en sådan turnering får du som deltar tävla mot andra spelare, det spelar ingen roll om ni sitter i samma rum eller på olika platser runt om i världen. Allting sker nämligen framför en datorskärm. För att komma igång krävs det endast att du har den tekniska utrustningen som behövs och en bra internetuppkoppling. En anledning till att så många gillar att delta i en e-sport beror på vinstpengarna. Det är möjligt att vinna en stor summa, men det beror på hur många deltagare, vilket spel och vem som håller i turneringen.

E-sporten är idag ett globalt fenomen. Trots att det är en typ av onlinespel är det inte ovanligt att det kategoriseras som en sport istället. Många av de största tävlingarna och turneringarna sänds dessutom live. Folk kan välja att titta på matcherna och ibland även betta på dessa. Det finns online casinon som erbjuder e-sports betting. Dock kan det vara svårt att vinna något ifall du inte känner till deltagarna och spelet sedan tidigare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *