Olika typer av onlinespel

Trots att onlinespel går att kategorisera som en och samma sak, går det även att dela upp onlinespelen i olika kategorier. Det gemensamma med alla spelen är att de spelas online. Det som skiljer mellan spelen är hur de spelas på nätet, vissa går att spela direkt i webbläsaren, andra måste du installera på datorn direkt. Sedan finns det även mobilspel som spelas i form av en applikation.

Mobilspel

Mobilspel är helt enkelt vad det låter som, spel som spelas på mobiltelefonen. Det går även att beskrivas som ett datorspel som spelas på mobilen. Ett mobilspel kan nämligen vara ett ”vanligt” datorspel som är omvandlade till att fungera på din mobila enhet. Det finns dock egenskaper som gör att många mobilspel är lite annorlunda mot datorspelsvarianten. Detta kan leda till att de som har spelat datorspelsvarianten innan de testar på mobilen ofta blir missnöjda med mobilspelskvaliteten.

Wordfeud är ett bra exempel på ett mobilspel som blivit väldigt populärt. Det passar perfekt för alla som gillar att spela spel mot andra spelare. Det är dessutom ett spel som inte kräver att du håller det öppet hela tiden, vilket många andra online-mobilspel kan göra.

Webbläsarspel

En annan typ av spel är webbläsarspel. Det är en sorts datorspel som antingen har en form av webbplatser eller finns inbäddade i en webbsida. De körs direkt i din webbläsare och du behöver sällan ladda ner något program. I vissa fall krävs det dock att du uppdaterar Java eller Adobe Flash för att spelet ska fungera, men de flesta datorer brukar se till att dessa program uppdateras automatiskt. För att sammanfatta är ett webbläsarspel ett spel som startas direkt du loggar in på hemsidan, inga andra program krävs nedladdning eller installation.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *