Vad är MMORPG?

MMORPG är en spelform som vuxit och utvecklats ordentligt under 2000-talet. World of Warcraft är ett av de mest kända spelen inom MMORPG. Det är inte ofta ett onlinespel får så mycket uppmärksamhet som WoW. Spelet har till och med stått som en symbol för en generation.

MMORPG står för ”Massive multiplayer online role-playing game” och trots att World of Warcraft är det mest kända inom genren finns det många fler onlinespel att välja mellan. Det gemensamma för MMORPG-spel är att du som spelare skapar en avatar, eller karaktär. Du kan många gånger välja hur karaktären ska se ut, vilka egenskaper den ska ha och så vidare.

När du sedan skapat karaktären ska du använda den till att utföra uppdrag och samla poäng. Detta gör du i en virtuell värld. Uppdragen kan du välja ifall du vill utföra de själv eller med andra spelare. Vissa uppdrag kräver att det är flera spelare som utför dem, det kan handla om att du/ni ska besegra en boss eller liknande.

MMORPG-spel brukar även innebära att du ska samla olika saker och pengar som du kan använda för att utöka karaktären eller hela spelkontot. Ju fler saker du samlar på dig och ju fler uppdrag du klarar av desto högre nivå kommer du nå med din karaktär.

MMORPG är ett av de populäraste onlinespels-genrerna som finns. De är riktigt spännande och anledningen till varför så många spelare fastnat för genren beror på att dessa spel går inte att ”spela klart”. Efter att du utforskat en virtuell värld och gjort alla uppdrag kommer ett nytt ställe att öppnas, en så kallad expansion. Det innebär att du får nya uppdrag och saker att göra i den nya världen.

Uppdragen som finns tillgängliga innebär inte alltid att slåss mot fiender. Vissa uppdrag går ut på att samla på sig småsaker, besöka ett visst ställe eller endast utforska ett område. Det finns även vissa MMORPG-spel där du får i uppdrag att flörta med en karaktär eller chatta med någon.

Sälja karaktärer

MMORPG-spelen har växt så pass mycket att vissa erfarna spelare väljer att skapa en karaktär, nå en högra nivå och sedan sälja den till en annan spelare. Det leder till att nybörjaren slipper utföra de lätta, och ibland tråkiga, grundnivåerna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *