4 populära spelgenrer

När det kommer till onlinespel finns det flera olika genrer. De är dessutom uppdelade på olika sätt, från konceptet bakom spelet och vad du gör i dem till hur alla spelare interagerar med de olika spelen. I många fall passar ett spel in i flera genrer eller kategori. Men genrerna är det mest populära sättet att sortera dem i. Det hjälper även till när du vill hitta nya spel om du vet vilken genre du tycker om. Här har vi tagit en titt på några av de mest populära genrerna.

Sportspel

En av de populäraste spelgenrerna är sportspel. Det finns en rad med olika former av sportspel och huvudtemat är, som du kanske gissat, sport. Denna genre innehåller alltså spel som återskapar en viss idrottsgren i en digital form. De som spelar ett sportspel kan välja mellan att spela endast mot enheten, alltså datorn eller tv-spelsenheten, eller mot andra spelare. Ett annat populärt sätt att spela sportspel är genom betting. Men eftersom det sker genom casinon är det inte alla som räknar sportbetting som ett riktigt online-sportspel. Sportgenren är dock en av de äldsta spelen när det kommer till konsol- och datorspel, några exempel är PES och FIFA.

Actionspel

Actionspel är en annan populär genre. Det är en typ av fartfyllda spel med huvudfokus på mer fysiska utmaningar. Det krävs att du har bra koordination mellan hand och öga samt snabba reflexer för att bli bra på actionspel. Inom actionspelsgenren finns det flera underkategorier, till exempel plattformsorienterade spel, förstapersonsskjutare, överlevnadsspel och flera stridsspelsvarianter. Actionspel är även en genre som funnits länge, det var den populäraste spelgenren när arkadspelen var som störst. Några kända titlar inom actionspelen är The Last of Us, Grand Theft Auto och Fortnite.

Äventyrsspel

Äventyrsspel är en genre som fokuserar på pussel och berättande istället för strid eller sporter. När du spelar ett äventyrsspel får du många gånger följa en viss historia som utvecklas allt eftersom du klarar utmaningar och löse pussel. Du får också utforska olika världar och områden. Exempel på äventyrsspel som är väldigt populära är Life is Strange och The Walking Dead. Det finns även textbaserade spel som också går att sortera in i äventyrsspelsgenren.

Simulationsspel

Den fjärde spelgenren vi vill berätta lite om är simulationsspel. Det är en typ av spel som simulerar och härmar varierande aspekter av det verkliga livet. Den här spelgenren innehåller ofta spel där du får bygga städer, driva ett företag och så vidare. Ett exempel på ett simulationsspel är The Sims, där du har möjlighet att simulera en hel familj med aspekter som karriärer, relation, fritidssysslor och mer.

Sedan finns det även mer realistiska simulationsspel. Det finns till exempel simulationer där du kan uppleva hur det är att flyga ett plan.

Det är dessutom inte ovanligt att vissa sportspel går att kategorisera som simulationsspel också. Det beror på att sportspelen efterliknar de riktiga sporterna så bra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *